Saté van de BBQ is er in allerlei vormen.
De bekendste is saté van kip, waarbij ik
kippendijen het lekkerst vind, maar je kunt
saté ook van varkensvlees, geitenvlees,
rundvlees en kipgehakt maken. Maar wist
je dat je ook saté kunt maken van vis? In
dit recept maak ik heerlijke saté van
kabeljauw, die je in de keukenmachine tot
een soort gehakt draait en samen met
allerlei lekker kruiden en specerijen om
stengels citroengras kneed. Even grillen,
eventueel serveren met wat pittige
satésaus en je hebt eens een heerlijke
variatie op de welbekende kipsaté!
4 personen
40 minuten
4 stengels Citroengras
300 gram KabeljauwMlet
1 Rode Peper
2 teentjes KnoOook
3 cm Verse Gember
2 eetlepels Geraspte Kokos
2 eetlepels Gedroogde Koriander
1 eetlepels Bruine Basterdsuiker
1 theelepel Kurkuma
0,5 theelepel Zout
BBQ met deksel
Keukenmachine
Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.
Pak de keukenmachine er bij en doe hier de kabeljauw in stukken in. Snijd de rode peper, teentjes knoflook en de gember in kleinere stukken en voeg toe. Draai het geheel in de keukenmachine tot een gehaktmengsel. Voeg daarna de geraspte kokos, koriander, basterdsuiker, kurkuma en zout toe en meng dit door het mengsel. Je moet nu een mengsel hebben dat stevig genoeg aanvoelt om rond een stokje citroengras te kunnen kneden. Is het mengsel nog te nat? Voeg dan nog wat geraspte kokos en wat koriander toe.
Pak nu de stengels citroengras er bij. Verdeel het kabeljauw gehaktmengsel in 4 gelijke delen en kneed deze om de onderkanten van de stengels citroengras.
Is de BBQ op temperatuur? Dan is het tijd om de kabeljauw saté te grillen. Leg de saté op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Gril de kabeljauw saté 4 minuten en keer ze daarna om. Gril ook de andere kant 4 minuten met de deksel op de BBQ. Is de kabeljauw saté gaar en voorzien van een mooi grilstreepje? Haal ze dan van de BBQ en serveer ze direct, eventueel met een lekker pittige satésaus.
Eet smakelijk!